Handlerkonkurranse

I går dro vi avgårde på handlerkonkurranse i regi av Moss og omegn hundeklubb. For at mamma og hr. Olsen skal få litt utstillingstrening. Så en halvnaken Olsen full av maling stilte til start. Hege Heier var dommer. Noen hadde tatt på seg fine utstillingsklær, mens andre hadde kledd seg ut som brukshundmennesker... I ringen fikk ekvipasjene bedømmelse etter kunnskap om rasen (haha, i det dommer spør om rasens opprinnelse går det opp for mamma hva en handlerkonkurranse er... men siden mammas konkurranseinstinkt er på topp tenkte hun at dommer vet forhåpentligvis ikke svaret på det hun spør om, så derfor improviserte mamma noen meget gode svar om rasens opprinnelse etc og mulig det går en dame rundt med litt feilaktig informasjon om riesen nå...) Videre ble det dømt etter evne til å vise rasen, oppstilling, tenner/bitt, utnyttelse av ringen og kontakt/samarbeid - og mamma og Magnus fikk 10 på alt dette. Med en kommentar om å jobbe litt med tannvisning. Det er egentlig ikke noe problem, men han kan nok bli litt flinkere der. Men i allefall, dette gjorde at mamma kom til semifinale - og skulle vise en annen hund... hæhæ! tenkte jeg, for hr. Olsen er så grei, men med mammas erfaring fra tre utstillinger så er hun vel ikke akkurat proffhandler... mamma fikk utdelt en rottweiler. Som het Tosha (?). Og han var veldig sterk. Men syntes heldigvis at utstilling var veldig gøy. Og viste seg derfor fint fram selv, mens mamma var i nærheten liksom... her stiller de opp på nytt, for han var veldig flink og sto som en gud han... men å svinge var ikke så lett, han var mere for å løpe rett fram liksom... så å vise fremmed rase fikk mamma 9 på.

Men det var festlig å se folk med fremmede hunder, det var liksom helt stokka om, kjempemoro! Og veldig mange flinke folk i går, både med egne og andres hunder. Under her er det ingen av hundene som har med seg egen eier.

Så i det hele var det en veldig kjempetrivelig kveld, blide folk og hunder, og selvom ikke jeg stilte så var jeg da ute og mingla. Og Magnus viste (nok en gang) at når han er i arbeid så er han veldig flink, fullt fokus på mamma. Det er mer når de skal mingle at det går litt alle veier, og det ser ut som om det er montert på fire hoppestokker. Men en sånn kveld på hundeklubben - ja takk, det vil vi ha mer av:) Og et stort grattis til de tre som kom til finale, og på 1. - Madame og Wendy, på 2. - Palma og Bente, og på 3. - Ulvi og Hanne:

Kommentarer

Anonym sa…
Hallo
Ja, det får man si... Trodde ikke mora di skulle dra det så langt at hun skulle på handlerkonkurranse. Du kunne kanskje nevne dette med drakt og knelangt skjørt for henne. God tur til Riesenläger!
Hilsen fra Eli
Barte-Marte sa…
Nei, aldri godt å vite - noen kjenner ikke helt sin begrensning... men skal tipse videre om bekledning... mamma lurer vel mer på heldekkende burka, at det kanskje kunne både skjule og framheve det man måtte ønske. En lys en dag selvfølgelig.

Og jippi - endelig skal vi på tur igjen. Håper bare grobianbror kan prøve å oppføre seg sånn at det ikke blir dritflaut for meg. Ellers så bare later jeg som om jeg bor hos noen andre. Men - jeg synes ærlig talt at du og dine burde være med - er sikker på at det ville bli en fin tur:)

Populære innlegg