Jen

Tekst og bilder fra For The Win

Jen är född i augusti 2009 och kom till oss när hon var 7 månader. Vi köpte henne av Derek Scrimgeour i England och hon kom med flyget till Oslo där vi hämtade upp henne. Jen är linjeavlad på Dereks Ben och alla syskonen i hennes kull ser mycket lovande ut enligt Derek. Jen är en naturlig hämthund och älskar närarbete och att hålla får. Hon har också fina drivningar och kan sköta sig mycket på egen hand. Jen är otroligt öppen för nya förslag och tar åt sig träning väldigt snabbt. Ibland kan hon vara så ivrig att lyssna på kommandon att benen går snabbare än huvudet. Hon blev godkänd vallhund i november 2010, 14 månader gammal. Jen har flera 1:a pris i IK1 och går som regel jämnt med många topp 5-placeringar. Hon har också startat och gått runt IK2. Under 2015 hoppas vi på att samla erfarenheter i IK2.









Jen är väldigt lugn och stabil i vardagen. Hon blir utan problem vän med allt och alla och är det enklaste man kan tänka sig. Jen är inte direkt tränad i något annat än vallning, men lär sig trick och konster överraskande fort och älskar shaping. Hon är svart-vit och väger 16 kilo. Jen är höftledsröntgad med resultat A (fria höftleder).  Hon är ögonlyst UA i april 2011 och januari 2013 och är gentestad för CEA med resultatet carrier enligt optigen. Det innebär att hon bär på sjukdomsgenen, men så länge hon paras med fria hanar kommer hon inte att ge några sjuka valpar. Jen har 8 valpar med Loki från 2011 och 6 valpar med vår egen Epic 2013.
I december 2013 blev Jen halt efter att ha trampat snett under lek med andra hundar. Hon fick vila i allt längre perioder, men blev inte bättre. I mars 2014 undersöktes och opererades hon på Söderköpings djurklinik. Man hittade en gammal osteochondros och avslitna ligament i bogen.  Jen är numera kastrerad, men verkar vara i god form och är tillbaka på tävlingsbanorna under 2015!
Film:


Kommentarer

Populære innlegg