Kurskveld

Vi har vært på kurs hos Klickerklok igjen. Mamma har det så travelt for tida at det blir veldig lite trening på meg, så jeg er glad vi i allefall kommer oss av gårde på kurs. I dag jobba vi med fri ved fot og startet på avstandskommandering, og fellesøvelser til slutt.

Fvf
Jeg jobba med å holde fokus med forstyrrelser, og vendinger. Masse vendinger. Mamma får lære seg å gå skikkelig. Ho kan egentlig gå litt rundt uten meg, så slipper jeg alt krøllet, ho snubler jo noen ganger i egne bein. Finne ut hvordan ho vil vende, både høyre og venstre og helt om. Belønne i vendinga. Vendinger på stedet. Belønne kjapt i helt om. Jobbe med vendinger for seg før sette inn i lengre marsj.

Avstandskommandering
Velge ut "parøvelser" å jobbe med, feks. sitt/dekk, stå/dekk etc. Få bakoverbevegelse. Jobbe med rygging - frivillig øvelse og frivillig rygging og så sette sammen. Kanskje dette skal ha egne kommandoer?

Felles sitt og dekk
Jeg blir sittende en stund - og så legger jeg meg. Og i fellesdekk blir jeg liggende, men ligger i stille, både rører på meg og lager lyd. Mulig mamma bør belønne og avbryte øvelsen før det skjer, og også avbryte hvis jeg lager lyd. Vi får prøve ut mer av detta i morra.

Kommentarer

Nina sa…
det var en på kurset forrige halg med hund som lagde mye lyd. Den bjeffet vel ikke så mye men pep høylytt, og mye.
Maria var meget opptatt av å lage gode prosedyrer for å "feile" hunden i slike situasjoner. Avbryte øvelsen på en klar og tydelig måte.
Selv har jeg ikke gode nok prosedyrer på dette enda, men både funderer og jobber med saken.

Klem fra meg!

Populære innlegg