Kurs med Amokk 24. - 26. juni

Endelig litt fra mitt kurs. Men aller først måtte mamma legge ut disse to, siden jeg la ut bildene av henne sist. Men jeg bare tulla liksom da, og ser du lenger ned så ser du at vi har vært på samme kurs da. Men dette her er i allefall Drager anno 2011:Så, til kurset. Vi dro av gårde til Grimstad torsdag ettermiddag, og ikke et eneste uhell med verken vogn eller bil, nesten for godt til å være sant. Det var det og skulle det vise seg. Men vi kom oss til Bufjord og møtte Olaug og Milli. Endelig.

Opp tidlig fredag for kurs. Siv Svendsen og resten venta, og så var det litt teori inne. Her venter jeg på at det skal skje litt mer.

Motto under hele kurset var at hunden blir god på det den gjør mye. Det ligger mange muligheter der gitt. Det var et veldig godt kurs, det er mamma og jeg helt enige om. Veldig veldig veldig dyktig og hyggelig instruktør, og kjempetrivelige andre folk å være på kurs med og. Alle fikk trent mye, og med lekser og oppfølging, og Siv var like entusiastisk med alle ekvipasjer, selv søndag ettermiddag i stekende sol. Mye av det hun snakket om og hvordan hun jobbet har vi gjort før, men vi har jo ikke trent sånn skikkelig på en stund, så det var veldig godt å få frisket det opp. Og mye nytt, mange nye innfallsvinkler og detaljer, og alt ble godt forklart og vist.

Vi snakka om balanse i treninga, og det å huske fellesøvelsene også. Og kjedetrening. Det er jo egentlig bare kjempemorro, kjeder altså, men det blir allikevel lett til å at vi trener bare detaljer og enkeltmomenter. Mye fordi trening har liggi litt på hylla på en måte, og så mener mamma at jeg ikke kan noe lenger liksom (har du hørt!!!) og så blir det liksom at vi ikke lager kjeder da. Men jeg kan en hel masse, og det trenger selvfølgelig ikke være kjeder med bare kl. 3 øvelser. Kjedene skal vi legge i starten av økta. Og superbelønning for kjedene. Noe nytt, noe spennende, noe overraskende... jeg kan nesten ikke vente:)

Vi fikk i lekser å planlegge kjeder begge dager, planlegge hva vi skulle ha med i kjedene og når og hvordan det skulle belønnes. Også en øvelse hvor det var transportetappe som ble belønna. Og belønne et sted i kjeden hvor vi ikke pleier å belønne. Nyttige ting å huske på videre.

Vi jobba en del med avstanden vår. Jeg skal visst bli bedre til å holde posisjonen, jobba en del med omvendt lokking. Og selvfølgelig komme i rett posisjon.

Innmarsj på plan var en annen ting vi jobbet med. Håper du ser hvem det er som sliter mest med konsentrasjonen.


Dekk under marsj, med i en av kjedene våre. Jeg legger meg, men mamma vrir så vidt på hodet når hun sier dekk, det må hun bare slutte med.

Sjekk den fine gummiknotten under her a:)


Også fri ved fot da. Tror faktisk det er vår yndlingsøvelse, og som vi har vært ganske gode på. Her skal vi velge ut hva vi jobber med (selvfølgelig). Er det fokus så skal vi bryte så fort fokus borte. Jeg tror jeg skal bite mamma i leggen når hun mister fokus, positiv straff må da være ok i enkelte tilfeller, i allefall når det gjelder mamma. Når det gjelder meg er det selvfølgelig ikke greit. Videre skal vi innføre mye mer forstyrrelser. Og vi skal ha økter med a) mange vendinger b) lange strekker. Og sideforflytninger - jobbe litt som vi har jobba med fvf ellers - bevege oss og belønne for rett posisjon - og særlig når bakparten jobber.


Kontakt - over tid og akkurat når mamma vil det, med en gang vi gjør oss klare liksom, det skal vi bli bedre på. Altså utholdenhet i utgangsstilling. Og utgangsstilling ja... vet du, den ene dagen hadde jeg helt glemt akkurat det. Kom liksom bare ikke på hva det var jeg. Men neste dag huska jeg igjen.


Her får jeg belønning etter en kjede. Føler det kanskje ikke er noe heldig bilde av meg. Men den grønne ballen er det ille lenge siden jeg har sett, så blei så innmari glad.


Så glad at jeg vælva.


Og så var jo Milli og Olaug med på kurs. De er så heldig at de bor mer i Amokk-område, og har vært på flere kurs der. Og de blei så flinke i løpet av de tre dagene. Lille Super-Milli:)


Milli er jo, litt sånn som meg, hypersosial, og litt sånn som mamma - skal ha med seg alt som skjer, så da er det jo ikke alltid like lett å bare følge med på Olaug som hun ser hver dag og hele tiden for å si det sånn. Men du dæven, plutselig kunne hun vise en helt annen form for konsentrasjon, kunne følge med i lengre tid. Kan dessverre ikke si at enkelte andre hadde samme utvikling.


Det er fart på dvergen og gitt:)En av to søte kelpier som var med. Har hørt mamma si at om hun noen gang skal ha noe annet enn riesen skal det være kelpie. De er søte altså. Men ser du noe skjegg? Bart? Nei, så tror ikke det.Det ser jo egentlig ut som om vi er på campingtur. Men det er altså bare det aller mest nødvendige som trengs på et hundekurs. Mitt er det som er i midten, og jeg synes han fyren sitter litt i nærmeste laget.
Litt burventing. Og steike varmt.Vi jobba en del med ruta. Både det med fart og retning, og shape inn at det er inni ruta det morsomme skjer. Jeg ønsker meg forresten sånn rosa rute som Siv har, som er kjøpt i en svensk nettbutikk som mamma ikke husker navnet på.

Ser ut som om mamma driver med riesenbowling, men det er bare et forsøk på å få tennisballen helt fram til meg. Det går alle veier kan du si, rett fram, rett til siden, rett i bakhodet på meg osv osv...Akkurat hva mamma driver med her er jeg fremdeles litt usikker på. Tror ikke det er helt heldig for den ødelagte menisken heller.


Siv. Kom forresten på 5. plass i NM. Og det er skikkelig kult da!Milli Vanilli starta på jobb med hinder.
Og det var det. Plutselig var det søndag og vi skulle hjem. Det hadde gått så altfor altfor fort. Hadde gleda oss så veldig til tur og kurs og alt, og så var det slutt gitt. Men vi vil veldig gjerne på kurs med Siv igjen. For hun er akkurat sånn en god instruktør skal være - faglig god og virker godt forberedt, men også flink til å se alle på kurset, hva hver og en trenger, og kommer med mange gode tanker og innspill. Og holder strukturen gjennom hele hælja. Veldig veldig veldig bra var det.Jeg sa i starten at det var nesten for godt til å være sant at ingenting gikk galt. Fredag etter kurs på vei hjem sitter Olaug og mamma og skravler og plutselig du så dukker det opp en fyr i gul vest og mener at mamma har kjørt for fort. Mamma mente ikke det, syntes hun hadde kjørt akkurat passe, men det var visst mannens regler som gjaldt og det kosta 1600,-. Jeg synes faktisk jeg så det kom litt røyk ut av øra på mamma da. Og på søndag da pappa kom og skulle hente oss fordi vi skulle hjem, så skulle han sette Magnus Olsen inn i buret til meg, men da kom Magnus på at han heller ville være oppå buret, og så hoppa han opp og traff pappa midt i ansiktet gitt, og da kom det ikke røyk men bare masse blod for leppa sprakk og tanna knakk. Og så glemte vi igjen buret mitt på plassen der. Og grillen. Men ellers er vi enige om at det var en fin tur.

Kommentarer

Stine sa…
Kan tenke meg at dere hadde en morsom og lærerik helg!!! Siv er superflink!
Siv sa…
Ha ha, jeg ler meg ihjel av blogginnleggene dine.
Til Marthe: jamihundsport.se
Gøye sa…
Høres ut som dere har hatt en kanonhelg. Vi skal nedover til Amokk neste helg, og gleder oss masse :-)
Takk for et supert kurs :D
Marthe, du er ganske kul og flink syntes vi!
... det var litt synd med røyken og blodet, men ellers hørtes det ut som dere hadde en super helg akkurat som oss :)
Barte-Marte sa…
Altså, jeg må visst bare si det som det er, men det er Marte uten h.

Men ja, det var jo ei knallhælj, på alle mulige måter, så synes så absolutt at Siv bør ha en elitesatsing som starter etter jul. Da melder vi oss på nemlig.
Misty&Jens sa…
Jeg har flytta meg litt vekk nå. Det var kjempegøy å være på kurs med dere!
Håper vi ses i klase 3 utover høsten..

Populære innlegg