Min fantastisk deilige og LATE påskeferie

Jeg har vært på påskeferie i Valdres - Etnedal. Har hatt med staben. Og da måtte bror min bli med og - han kan visst ikke være hjemme alene. Mamma er superfornøyd med ferien og mener vi alle har kosa oss med lange late dager. Ikke veit jeg, men jeg har aldri ønska meg en eneste lat dag. Men vi har hatt det kjekt altså. Vært masse ute, gått tur, vært på besøk, spist masse god mat.


Har laaate dager...

Dødslate...


Hårballen du ser under er bror min da. Som skal stilles i Kristiansand om litt. Han er meldt i klassen for russisk terrier.


Flere late dager. En dag kom enkelte aldri ut av pysjen.


Men endelig skjer det noe. Vi drar oppover mot Lenningen, til Røde Korshytta for å være med på det tradisjonsrike påskeskirennet. Her har vi vært med i mange år, og pleier å gjøre det bra. Fauskelaget stilte med innbytter i år og besto av Eva, Emil, Lene, Marte (ikke jeg altså, men Marte uten bart), Magnus Olsen og mamma. Hva hr. Olsen bidro med har jeg ikke hørt noe særlig om, så det var nok mininalt, men jammen gikk det visst bra allikvel:) For Fauskelaget vant - av 34 lag ble det 1. plass.


Onkel Morten (og tante Anne) er med i Røde Kors (lurer på om det heiter Raue Krossen oppi der?), og i den lange utfordrende løypa er det godt å vite at redningsselskapet er rett rundt hjørnet. De var forresten ikke bare rett rundt hjørnet, de var overalt, på alle poster - og da tenker du kanskje at det var et ekstremsportpåskeskirennutenski - men det var det altså ikke - men det er dem som arrangerer det. Onkel Morten altså:


Onkel Morten og Eva innbytter og meg - for jeg fikk jo komme ut når alt var over:

Og detta er Marte uten bart - ser ikke ut som om det er håp for særlig bart heller. Men kul fordet altså.Også Lene - mamma sier det er den halve søstera til pappa. Jeg synes det er veldig rart å si - og så vidt jeg kan se har hun det hun skal ha - to armer, to bein, et hode osv.


Og både Lene og Marte uten bart var med på påskeskirennet. Mamma var i utgangspunktet veldig skeptisk. For mamma vil vinne. Det viktigste er på ingen måte å delta - men å vinne, og hovere stort over det etterpå. Men hun - mamma altså - ante problemer i sikte når det skulle barn med på laget, og håpet i det lengste at ingen skulle si at det tross alt er et familierenn, at alle skal delta osv osv... Her skal laget toppes. Det er en grunn til at det arrangeres egne barnerenn. Der kan de få leke seg. Skal de derimot leke med de store må de tåle å bli overkjørt, samt tape. Og etter renn var mamma ganske snurt fordi det nettopp gikk som frykta - i ekte sosialdemokratisk ånd ble det ved hver post spurt "Hvem skal ta denne da? Har du lyst kanskje?" osv osv

Men. Jeg får jo informasjon fra flere steder, og ryktene sier at det eneste mamma bidro med var "Barbamamma". Lene sørget vel faktisk for seieren pga snøballkasting - hun fikk dagens rekord der. Og Marte uten bart kunne navnet på de 4 andre figurene som ikke var Barbamamma. Så tror kanskje ikke det var så dumt å slippe til unga jeg. I ettertid sier mamma at det er så veldig hyggelig med sånne familieaktiviteter, og det er klart alle skal få være med, og kjære all verden, det spiller da ingen rolle hvordan det går.
Så lenge vi vinner altså. Premien var et stort velfylt påskeegg - det synes de andre voksne at en av unga skulle få. Og en førstehjelpspute til bilen. Det var jo fint.To lure damer.


Magnus Olsen og paps med medaljen.

Så blei det søndag og vi vaska og pakka og reiste hjem. Har hatt ei fin påske da. Og glad for at hr. Olsen er med - ellers hadde det vært gruelig kjedelig.

Kommentarer

Pia o Rut sa…
På fredag är det dags för läger igen... fredag - söndag med lydnad och spår. Riesen i Väst som anordnar. Kul om ni hade möjlighet att vara med någongång!
Tante Anne sa…
Fine bilder (foruten den ene lure dama da...)! Ble en bra påske tross lite snø :)

Populære innlegg