Sporkurs med Hundcampus - igjen:-)

I pinsa har mamma og jeg vært på sporkurs igjen – med Hundcampus. Og det har vært en super hælj, for i tillegg til et kjempeinspirerende kurs har vi vært sammen med mange andre trivelig folk og hunder, og hatt overnattingbesøk av Anniken, Lennart, Idefix, Nita og Finn på fredag, og Nina og Maximus på lørdag.

Hælja inneholdt både teori og praksis, og at Lennart Wetterholm kan sine saker er det vel liten tvil om. Alt vi gjør er grundig gjennomarbeidet og utprøvd før. Jeg skriver bare veldig kort om litt av det vi har gjort her, Nina har skrevet en grundigere gjennomgang her.

Vi jobbet i laboratorium/plattform, for å lære hunden å bli bedre på luktdiskriminering, men også fordi at da kan vi konsentrere oss om bare den delen, og slipper alt rundt - som at hunden drar i båndet, er opptatt av hvor godbitene kommer fra, hender etc.

Etterpå jobbet vi med en utdanningsinnstillingsmotivasjonskontrolløvelse - kan evt. forklares som et minisøk. Dvs. en liten kasse med sand hvor vi la en liten bit , feks av lær, langs kanten. Dette for å lære hunden å søke systematisk fra start, og for å raskt sette hunden inn i nytt underlag. Noen vil selvfølgelig mene at det er like lurt å bare lufte hunden litt i området, men det er ikke like effektivt (grundig utprøvd av noen som kan dette bedre enn oss…).

Annet vi jobbet med var:
- Nysgjerrighetsøvelser
- Sosial belønning
- Stor bevissthet rundt hva vi til en hver tid jobber med
- Hva som er trening – og hva som er en ”happening”

Min og mammas videre jobb er som følger:
- Jevnere trening
- Variere underlag
- Være sikker på hvor sporet går…
- Tenke muligheter for å belønne
- Planlegge trening godt, dele i momenter, og jobbe med dem
- Være nøye med detaljer
- Evaluere etterpå

Det var altså et sporkurs, her jobber Nina med minisøk...
og mamma også...
Her jobber Nina med sporopptak...

Vi fikk være med på noen øvelser Maximus og jeg og da. Heldigvis. Det folka driver med her er en del av nysgjerringhetsøvelsene.

Maxitaxi på plattform første gang, jobber med å markere der hvor det er lukt av Nina. Picarden Bambo

Også meg da:-)

Carola og Felix (og Anniken hjelper til)

Bambo og Irene

Anniken på plattform...

Minisøk, leter etter bitteliten ting innerst langs kanten


Søt Picard (fransk gjeterhund?)


Lille Felix -en pumi - ser ut som et hjerte bakfra - søt type :-)

Pinsevenner:-) Mamma og Nina møttes første gang i pinsa i fjor, så er vel derfor pinsevenner? De prater på telefon minst en gang om dagen, skjønner ikke at de hele tiden finner noe å prate om jeg, men det går visst ganske greit.

Maxi og jeg kosa oss skikkelig lørdag kveld. Selv om vi ligger rett ut her må du ikke tro det på noe tidspunkt var slutt på energien...

Kommentarer

Populære innlegg